Samstag, 10. März 2012

απαντηση στο ποστ "ποιος μενει στις εστιες του παντειου"

Προσφατα επεσε στα χερια μου ενα blog με τιτλο Ποιος μενει στις εστιες του παντειου.αρχισα να το διαβαζω κατευθιαν μιας και οι εστιες-ή καταληψη πλεον,ετυχε να ηταν το σπιτι μου για καποιους μηνες πριν καιρο.μου φανηκε ενδιαφερον στην αρχη αλλα οσο διαβαζα συνηδητοποιουσα οτι το κειμενο δεν ηταν και τοσο θετικο.
Ποιος μενει λοιπον στις εστιες του παντειου?δεν μενουν πρεζακια,ουτε δολοφονοι ουτε φυγαδες,ουτε τιποτα απο αυτα που εχεις στο μυαλο σου.μενουν ατομα σαν εμενα.σαν την κορη σου,τον γιο σου,τον γειτονα σου,εσενα.ατομα που δεν ετυχε να εχουν την οικονομικη ανεση να πληρωσουν ενοικιο οπως εσυ.ατομα που τους αρεσει να μοιραζονται και να γνωριζουν ανθρωπους,και να συνυπαρχουν χωρις να κλεινονται στους 4 τοιχους ενως διαμερισματος.ατομα με ιδεες,που αγωνιζονται για πραγματα που εσυ μονο παραπονιεσαι.τετοια ατομα.που επειδη τους φοβασαι,ακριβως για τους παραπανω λογους,τους αποκαλεις "περιθωριακους",για σενα ειναι οι περιεργοι,οι αστεγοι,αυτοι που προκαλουν προβληματα,αυτοι που κλεινονται πισω απτην σιδερενια πορτα και δεν τους βλεπεις ποτε.η ομορφια ομως φιλε μου βρισκεται πισω απτην ασχημια.η ζωη και ο ερωτας βρισκονται πισω απτην βαρια σιδερενια πορτα με το λουκετο.αλλα που να τα φανταστεις εσυ αυτα,αφου το καταλληλο και σωστο για σενα θα ηταν αυτοι οι ανθρωποι να μεινουν στον δρομο και οι εστιες να ανακαινιστουν για τον φοιτητη και τον καθε φοιτητη για να μην δωσει φραγκο.
Αυτο το κτηριο ομως για καποιους ειναι ΣΠΙΤΙ. δεν ειναι απλα μια στεγη για τη βροχη και το κρυο.ειναι σπιτι.οικογενεια. οπως ητανε καποτε και για μενα.και δεν ειμαι περιθωριακη,ουτε πρεζακι.εκει μεσα εζησα τις πιο ομορφες στιγμες.εκει μεσα αγαπησα,ερωτευτηκα,εκλαψα,ΕΖΗΣΑ.εκει ετρεχα οταν δεν ημουν καλα,ανεβαινα στην ταρατσα να δω το ηλιοβασιλεμα,γιατι σε αυτη τη πολη μονο απο εκει πανω μπορουσα να το δω.εκει ενιωθα ελευθερη.


"Αντιδράσεις δεν υπήρξαν, οι εγκαταστάσεις αφέθηκαν στη μοίρα τους και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.¨"
Φτασαμε εδω που φτασαμε?που δηλαδη,στο οτι καποια ατομα μπηκαν σε ενα ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΛΗΜΕΝΟ κτηριο,το εφτιαξαν,το καθαρησαν,επισκευασαν παραθυρα πορτες μπανια κουζινες και το εκαναν σπιτι τους?και δεχονταν κοσμο που δεν ειχε στεγη?και εφτιαξαν μια οικογενεια με ατομα που αγωνιζονται και εχουν ιδεες ,και δεν βγαζουν ριζες στον καναπε μπροστα απο μια τηλεοραση? αυτο για σενα ομως ειναι "περιεργο" ετσι?
πιο περιεργο απο το να πεταξεις στον δρομο καποιον απτο σπιτι του.γιατι σπιτι δεν ειναι μονο αυτο που πληρωνεις,σπιτι ειναι αυτο που δημιουργεις και αγαπας.
ξανασκεψου λοιπον.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen